• Vast aanspreekpunt
  • Doorpas-sessie op locatie
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Bedrukken en borduren
  • Snel een offerte op maat

Werkschoenen normering & technologieën

Eigenschappen S1 S1P S2 S3
Antislip (SRA / SRB / SRC)
Veiligheidsneus
Ondoordringbare zool
Gesloten hiel
Brandbestendige zool
Antistatische eigenschappen
Energie-absorberend vermogen in de hiel
Waterdichtheid
Geprofileerde loopzool

Wat houdt de SRA-norm in?

De SRA-norm garandeert dat het antislipprofiel van de veiligheidsschoenen voldoet op een keramische tegelvloer welke is bedekt met water en zeep. Werkomgevingen waar dit veelvuldig voorkomt zijn bijvoorbeeld de voedingssector en horeca, maar ook in zorg- en schoonmaaksector krijgt u hier mee te maken.

Wat houdt de SRB-norm in?

De SRB-norm garandeert dat het antislipprofiel van de veiligheidsschoen voldoet op een stalen ondergrond welke is bedekt met glycerol (glycerine). Werkomgevingen waar dit voor kan komen zijn onder andere de bouw, staalindustrie en autobranche.

Wat houdt de SRC-norm in?

De SRC norm voldoet aan de voorwaarden van zowel de SRA- als de SRB-norm (SRA + SRB = SRC).

is SRC altijd het beste?

De SRC-norm is geschikt voor verschillende ondergronden en vloeistoffen. Ideaal dus wanneer u in veranderlijke omstandigheden werkt. Er is echter een kanttekening; SRA en SRB zijn specifiek gericht op een bepaalde ondergrond met specifieke vloeistof. dit houdt in dat deze gespecialiseerd zijn in deze ondergrond en in de genoemde omstandigheden dus ook betere weerstand zullen bieden dan SRC-zolen.


Wat zijn ESD-werkschoenen?

ESD staat voor ‘electrostatic discharge’, wat inhoudt dat ESD-werkschoenen beschikken over het vermogen om een elektrostatische lading weer te ontladen. De hele dag door bouw je tijdens het bewegen statische elektriciteit op. Een ESD-schoen voert dit weer af doordat ze een zeer lage weerstand hebben. Zo blijft de elektrostatische lading tussen de vloer en persoon gelijk. Dit is belangrijk wanneer u werkt met kwetsbare objecten of apparatuur die beschadigd kunnen raken door schokken of vonken die ontstaan als gevolg van opgebouwde statische elektriciteit. Soms denken vaklui dat zij genoeg hebben aan de antistatische eigenschappen die de meeste werkschoenen hebben. Het verschil is echter dat antistatische werkschoenen de opgebouwde statische elektriciteit alleen weg laten vloeien via de schoenen, maar dat ESD-werkschoenen deze elektriciteit ook kunnen geleiden.

Wanneer moet je ESD-schoenen dragen?

Voor professionals die werken met gevoelige elektronica (zoals o.a. harde schijven, microchips etc.) of in werkomgevingen waar men risico loopt op explosies zijn ESD-werkschoenen heel belangrijk. Het is aan te raden om in deze situaties tevens geleidende werkkleding te dragen, zoals o.a. een antistatische werkjas, antistatische werkbroek of antistatische overall. Wanneer u beweegt, veroorzaakt wrijving altijd een elektrostatische lading in het lichaam. Schoenen en kleding die niet geleidend (genoeg) zijn, kunnen deze lading verhogen. Wanneer een gebrek aan ontlading ontstaat kunnen elektronische producten onherstelbaar beschadigd raken. Werkt u met met gassen, chemische stoffen, explosieven of stofexplosies, dan wordt de kans op een explosie vergroot wanneer er geen elektronische ontlading plaatsvindt.